Antwoorden op veelgestelde vragen

Waarom de groene arbeidsovereenkomst?

keyboard_arrow_down

De groene arbeidsovereenkomst is voor werkgevers die hun duurzame ambities willen weerspiegelen in hun arbeidscontract. En voor werknemers die graag een steentje bijdragen aan een groenere wereld.

De arbeidsovereenkomst is een van de meestgebruikte contracten in Nederland. Als we die allemaal kunnen verduurzamen, maken we impact.

Door wie is de groene arbeidsovereenkomst gemaakt?

keyboard_arrow_down

De groene arbeidsovereenkomst is ontwikkeld door Patroon Legal Design. Patroon Legal Design combineert juridische kennis met grafische vormgeving. En maakt visuele overeenkomsten die gemaakt zijn om te begrijpen.

Wat kost het om een groene arbeidsovereenkomst te maken?

keyboard_arrow_down

Niets. Het genereren van de groene arbeidsovereenkomst is gratis.

Is de groene arbeidsovereenkomst ook beschikbaar in het Engels?

keyboard_arrow_down

Nog niet. Maar we zijn er mee bezig. Kun je niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Is de groene arbeidsovereenkomst juridisch oké?

keyboard_arrow_down

De groene arbeidsovereenkomst is gecheckt door juristen (maar het is geen juridisch advies). De bepalingen zijn in orde en zullen voor de meeste bedrijven voldoende zijn. Het kan zijn dat jouw onderneming meer of andere clausules nodig heeft. Check dit met een jurist. Check daarnaast of de groene arbeidsovereenkomst in lijn is met jouw CAO.

Wat doen jullie met de gegevens die ik invoer?

keyboard_arrow_down

De gegevens van jouw onderneming en werknemers worden permanent verwijderd zodra je de overeenkomst hebt ontvangen in je mail. We bewaren alleen jouw e-mailadres en bedrijfsnaam. Die gebruiken we om de groene arbeidsovereenkomst naar jou te mailen. Bekijk de privacy policy voor meer informatie.

Hoe zorg ik ervoor dat de overeenkomst juist wordt geïmplementeerd?

keyboard_arrow_down

Het ondertekenen van de groene arbeidsovereenkomst is een goede eerste stap. Maar je moet er ook voor zorgen dat de afspraken uit de overeenkomst worden nageleefd en geïmplementeerd. Volg hiervoor de stappen uit ons implementatie stappenplan

Wat kost de implementatie van de groene arbeidsovereenkomst?

keyboard_arrow_down

In de groene arbeidsovereenkomst staan een aantal afspraken die kunnen leiden tot extra kosten voor de werkgever. Bijvoorbeeld het planten van bomen en het compenseren van C02 uitstoot. Hoeveel dit precies is, hangt af van de afspraken die je maakt met de aanbieders van bomen en C02 compensatie.

Ik wil graag clausules veranderen of extra clausules opnemen in de overeenkomst, kan dat?

keyboard_arrow_down

De groene arbeidsovereenkomst is een standaard overeenkomst. Je kunt wel aangeven of er sprake is van een bonusregeling, CAO, lunch op kantoor en of je wel of niet bij een (duurzaam) pensioenfonds bent aangesloten. Wij zorgen er voor dat je de overeenkomst krijgt die aansluit bij deze voorkeuren. Zijn er nog andere dingen die je graag wil veranderen of toevoegen? Of wil je graag het contract afstemmen op de huisstijl van jouw bedrijf? Neem contact met ons op voor meer informatie over een op maat gemaakt contract.

Kan ik mijn huidige werknemers ook een groene arbeidsovereenkomst aanbieden?

keyboard_arrow_down

Je kunt huidige werknemers niet zomaar een nieuw arbeidscontract aanbieden. Wel kun je afspreken om het groene addendum te tekenen. Dit is een aanvulling op bestaande arbeidsovereenkomsten met daarin de belangrijkste groene bepalingen.

Staat jouw vraag er niet bij?

neem contact op

Aangemoedigd door

Over de makers

Patroon combineert juridische kennis met goed ontwerp. En maakt juridische overeenkomsten die gemaakt zijn om te worden begrepen.

lees meer