Een greep uit de 
afspraken in de groene arbeidsovereenkomst

De groene arbeidsovereenkomst staat vol met afspraken die duurzame keuzes stimuleren. Waarbij de werkgever én de werknemer samen stappen zetten om te verduurzamen. De groene overeenkomst wordt aangepast aan jouw onderneming.
Bekijk een voorbeeld overeenkomstMaak gratis een arbeidsovereenkomst op maat

Beloon de keuze voor een duurzame bank

Als het salaris van de medewerker overgemaakt wordt naar een bankrekening bij een duurzame bank, plant de werkgever iedere maand 10 bomen. Check de eerlijke bankenwijzer voor een overzicht van duurzamere banken.

Stimuleer duurzame vormen
van transport

Door meer reiskostenvergoeding te geven aan werknemers die kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets. En door extra vrije dagen te geven aan werknemers die met de trein, fiets of benenwagen naar hun vakantiebestemming reizen.

Maak het makkelijker om vrijwilligerswerk te doen

Door werknemers een extra vrije dag te geven voor vrijwilligerswerk, een demonstratie of een klimaatstaking.

Inspireer tot donaties
aan goede doelen

Door de CO2 uitstoot van werknemers te compenseren als zij een deel van hun jaarlijkse bonus doneren aan een goed doel. Het compenseren van de jaarlijkse C02 uitstoot kan via Regreener.nl

Nodig medewerkers uit
om mee te denken

Duurzame verandering komt niet van top down. Nodig medewerkers uit om mee te denken door de oprichting van de Green Rebels. Een team met mandaat, budget en de opdracht om de organisatie van binnenuit te verduurzamen.

Zorg dat de arbeidsovereenkomst juridisch solide is

De groene arbeidsovereenkomst is gecheckt door juristen. En bevat bepalingen die voor de meeste bedrijven voldoende zijn. Vraag een jurist of dit ook voor jouw onderneming geldt. Check daarnaast of de groene overeenkomst in lijn is met jouw CAO.

Aangemoedigd door

Over de makers

Patroon Legal Design combineert juridische kennis met goed ontwerp.
En maakt juridische overeenkomsten die gemaakt zijn om te worden begrepen.

lees meer